Lahodně s Ellou a přáteli | Ella Woodward | Recenze

- 14:59:00

"Jsou knihy, které je třeba jen ochutnat, jiné je třeba zhltnout, a konečně jsou takové, které je nutné takříkajíc přežvýkat a pomalu trávit." Bacon

Ella Woodward nedávno přišla s touto novou zdravou kuchařkou napěchovanou pořádnou zásobou originálních receptů pro každou příležitost. Až zase někdy budete stát uprostřed kuchyně před otevřenou ledničkou po kolena zabořeni ve všech receptech, které doma máte, a budete si lámat hlavu nad tím, co připravit pro své přátele, kteří už jsou určitě na cestě k vám, bude se vám tato kniha rozhodně hodit. Určitě vás ne jednou zachrání a ušetří vám spoustu času. A hlavně, těstě se na výrazy hostů, až ochutnají první sousto...
Knihomol není jen člověk, který se válí před knihovnou a čte. Správný knihomol k tomu něco dobrého ukusuje nebo alespoň usrkává. Jsem tedy moc ráda, že se ke mě dostala i tato kuchařka.

"Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy." Milan Kundera
Rozhodně to není pravidlem, ale rozhodně na tom nějaká část pravdy bude. Co si o tom myslíte?
Tipuji správně, že jste si po rozbalení celého tohoto příspěvku nejdříve důkladně prohlédli obrázky? A to jsem vám poskytla jen pár stránek z celé kuchařky, která jich má něco málo pod tři stovky. Garantuji vám, že vaše oči se při tomto "čtení" určitě nudit nebudou. A mlsná? S tou počítejte na sto procent, dokud nějaký z receptů nevyzkoušíte, nenechá vás v klidu spát...
Přeháním? Pojďte si to sami ověřit, až půjdete kolem knihkupectví a tato kuchařka na vás bude volat zpoza výlohy, neváhejte a zkuste si v ní alespoň prolistovat. Dokážete odolat a odejít domu bez ní?
Jak můžete vidět, kniha je určena lidem, kteří se rádi dělí o jídlo se svými přáteli. (No, zde bychom se mohli trošku poškádlit a ruku na srdce, kdo se rád podělí o své milované jídlo, když si ho může celé slupnout sám. Tímto významem kniha být pochopena nejspíš nemá.) Ale, máte-li rádi chystání pohoštění na grilovačku, rodinnou oslavu, narozeninovou párty, piknik, večeři s kolegy z práce nebo plánujete uspořádat velkou svatební hostinu, tak hádejte, kde najdete inspiraci a recepty...?
Ella knihu chytře rozdělila do několika částí, každou řádně uvedla a napsala k ní takové krátké povídání. Dozvíte se, s jakými kombinacemi můžete jednotlivé recepty ozvláštnit, nahradit a nebo s čím dalším můžete jídlo kombinovat. Každý recept je přehledně popsán a hotový pokrm krásně nafocen.

A ta největší bomba na konec? Tuto kuchařku si určitě oblíbí nadšenci do zdravé stravy, lidé, dodržující bezlepkovou dietu, vegetariáni nebo každý, který je v kuchyni rád. 

Dobrou chuť!
Anita


Anotace:
Přichází očekávané pokračování série kuchařek Lahodně s Ellou. Jejich bestsellerová autorka Ella Woodward zvala kulinářský svět doslova útokem. Vychutnejte si porci úžasných a zdravých jídel spolu s rodinou a přáteli. Ať už plánujete společný oběd, slavnostní večeři nebo jen odpolední posezení s kamarády, v této kuchařce najdete recepty pro každou příležitost. A to i tak významnou jako jsou slavnostní hostiny, oslavy narozenin, pikniky, firemní večírky či svatby. Všechna jídla dodržují zásady zdravé výživy. Navíc jsou velmi chutná. Kniha je plná nápadů a inspirací. Je určena každému, kdo preferuje zdravý životní styl a rád jí s přáteli a rodinou. 

Název: Lahodně s Ellou a přáteli
Autor: Ella Woodward
Nejnovější vydání: Omega - 2017 (ČR)
ISBN: 978-80-7390-606-1
Počet stránek: 288
Překlad: Mgr. Zuzana Dyková
Vazba knihy: vázaná

Hodnocení na databázi knih: 80%

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Omega. A pokud jste se rozhodli, že si tuto báječnou kuchařku pořídíte, můžete to udělat zde.

Další oblíbené články

2 komentářů

  1. Jen tak letmo zjišťuji, že recepty nejsiou vůbec těžké a přesto zdravé!!! To je občas neocenitelná kombinace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že zdravé suroviny nestojí milióny, což si většina lidí myslí. :)

      Vymazat

Jsem ráda, že jste si udělali čas na komentář. Děkuji.